Ragnarikes Skottspole av Isfolket

 

 

 

SE UCH Faraoland Nile Wild Juddah

 

     

 

SE UCH Wamba´s N`Kunta Kinte

 

 

 

 

 

Minnessida för våra tidigare hundar, som vi alltid tänker på.

 

 

Vår första hund var en leonberger som hette Ragnarikes Skottspole av Isfolket. Han kallades för Baloo. Baloo fick en tumör på lillhjärnan när han var 5 år. Symtomen var att han inte kunde kordinera sina rörelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kizzy var vår sista basenji, hon blev nästan 15 år. Hon var en riktig diva och visste vad livet går ut på. Utställningar sa hon ifrån om efter att hon fyllt 2 år, men hon var faktisk med ibland som veteran, bla på Världsutställningen i Stockholm. Hon var jättefin in i det sista , mycket välbehållen och pigg.

Kizzy hade en tumör på livmoder/levern större en en golfboll, och operation skulle vi aldrig gå med på i hennes ålder.

 

 

                                               

                                 

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunta var vår första basenji, en riktig kung, med en otrolig utstrålning, en riktig "Show Dog". Ett år var han Årets Basenji, och ett annat år fick han inbjudan till Champion Of Champion på Grand Hotel i Stockholm.

Det är nog det största man kan komma på i utställningsvärlden i Sverige. Det var en häftig upplevelse som man nog aldrig mer får vara med om. Det krävs en hel del gruppplaceringar/vinster under året.

 

Kunta blev nästan 10 år, han fick en skada i ryggen i samband med en Lure Coursing tävling, skadan kunde ha funnits där innan, men med så stark ansträngning som LC tävlingar är, så "blommade" skadan upp, enlligt veterinären. Han gick på kortison ett tag, men klarade inte av att gå på underhållsdos.

 

 

Våra basenji har alltid varit något extra, basenji är en mycket speciell ras som man inte kan släppa riktigt, även om vi valt annan ras nu.

 

Podengo är släkt med basenji, det kanske är därför vi dragits till den rasen...